{}
Complementary Content
Tools
 

Važno obavještenje!

 

 

Upozorenje!

 

Molimo naše klijente i sve građane za dodatni oprez kako bi svoje lične podatake zaštitili od zloupotreba i prevara te da sve sumnjive pozive, poruke i e-mailove ignorišu i odmah izbrišu.

Prevaranti se putem telefona, Vibera i Facebook messengera lažno predstavljaju u ime Raiffeisen banke, krivotvoreći ime te adresu pošiljatelja ili zloupotrebljavajući brand i vizuelni identitet banke poput logotipa ili fonta slova.

Dodatno klijenti sa lažnih e-mail adresa primaju poruke s malicioznim sadržajem u file-u pod nazivom Raiffeisen bank_SWIFT.zip.

Molimo Vas da s ciljem zaštite vase sigurnosti  obratite posebnu pažnju na mailove koje zaprimate i da ne otvarate poruke sa sličnim file- ovima obzirom da to nisu zvanični e-mailovi Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina.

Raiffeisen banka nikada od svojih klijenata ne traži lične podatke, podatke o karticama ili računima putem telefona, e-maila, SMS-a ili društvenih medija, a sve informacije koje Banka komunicira navedenim kanalima putem verifikovanih naloga (mala plava kvakica pored imena na društvenim mrežama) su isključivo informativnog karaktera.

Hvala na opreznosti.

Na vrh