{}
Complementary Content
Tools
 

Režije na klik – nova usluga u ponudi Raiffeisen banke

 

- Da bi račun bio plaćen dovoljna je samo potvrda klijenta

(Sarajevo, 05.06.2018.) – “Dinamična svakodnevnica, obaveze i užurbani tempo života, nam ostavljaju sve manje vremena da radimo stvari koje volimo. Cijeneći vrijeme naših klijenata uveli smo Režije na klik, uslugu koja štedi vrijeme obzirom da omogućava plaćanje režijskih računa korištenjem unaprijed popunjenih naloga samo uz potvrdu klijenta. Ovo je samo još jedna od naših usluga u domenu praćenja digitalizacije i tehnoloških inovacija“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da je usluga Režije na klik dostupna u okviru aplikacije Internet bankarstvo za fizička lica te Raiffeisen bankarstva na Viberu.

Aktivacija usluge je jednostavna i vrši se jednokratno unošenjem šifre potrošača koja se nalazi na režijskom računu. Nakon što se klijent registruje za uslugu, Banka će za svaki naredni račun pripremiti nalog koji je unaprijed popunjen svim potrebnim podacima. Dakle, prilikom logovanja u aplikaciju, Banka će klijentu dospjele režijske račune prikazati u formi naloga. Da bi račun bio plaćen, neophodno je da klijent u okviru aplikacije samo kroz jedan klik potvrdi pomenuti nalog. Aktivacijom usluge Režije na klik ne mijenja se trenutni način isporuke režijskih računa za korisnika usluga.

Usluga Režije na klik trenutno je dostupna za račune JP Elektroprivreda BiH. Džemo Borovina, izvršni direktor Sektora za snabdijevanje i trgovinu EPBiH je naglasio: „Svjedoci smo digitalne transformacije kroz koju prolazi i BiH, te da EPBiH nastoji biti aktivan učesnik u ovom procesu. Ulažemo znatne napore u modernizaciju snabdijevanja kupaca električnom energijom i želimo ohrabriti naše kupce da nam se pridruže na tom putu. Sretni smo što sada možemo obezbijediti jednostavnije opcije plaćanja računa za električnu energiju i za klijente Raiffeisen banke koja je pionir u mnogim segmentima digitalizacije.“

Dodatna pogodnost za korisnike usluge Režije na klik koji se registruju za uslugu e-račun JP Elektroprivreda BiH do 09.05.2019. godine je besplatno plaćanje računa u periodu od godinu dana. Navedeno znači da će povrat naknade za transakciju biti izvršen na račun klijenta tokom narednog mjeseca.

Na vrh