{}
Complementary Content
Tools
 

Raiffeisen banka tradicionalno podržala tri organizacije u iznosu preko 37.000 KM

 

• Podrška udruženjima Srce za djecu koja boluju od raka, SUMERO i SOS Dječija sela BiH
• Banka izdvaja sredstva od svake transakcije Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World

 

„Veoma smo sretni da dajemo stalni doprinos radu ove tri organizacije koje ulažu napore i energiju da olakšaju svakodnevnicu najosjetljvijim segmentima društva. Kroz naše dugogodišnje prijateljstvo, njihove aktivnosti podržavamo finansijski ali i kroz volonterske aktivnosti naših zaposlenika. Strateški smo čvrsto opredijeljeni da budemo uz okruženje u kojem poslujemo, te je naš cilj kao odgovornog bankara da isporučimo dodatnu vrijednost i da budemo uključeni građanin“, izjavili su iz Korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Još od 2017. godine, Raiffeisen banka izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World. Kada god klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije. Ove godine je po ovom osnovu Banka izdvojila 37.893 KM, a iznos je podijeljen na tri jednaka dijela i doniran udruženjima: Srce za djecu koja boluju od raka, SOS Dječija sela BiH i Sumero (Savez organizacija za podršku osoba sa intelektualnim teškoćama). U periodu od 2017. do 2022. godine kroz ovu inicijativu donirano je ukupno više od 120.000 KM.

Raiffeisen banka je u skladu sa svojom poslovnom strategijom posvećena odgovornom bankarstvu za održivu budućnost. Kao odgovoran bankar, Raiffeisen uzima u obzir i društvene utjecaje svojih poslovnih aktivnosti umjesto da se ograniči isključivo na ostvarenje ekonomskih rezultata. 
 

Na vrh