{}
Complementary Content
Tools

Intervju s klijentom

Domus Arredi doo Zenica

Saznajte više

Intervju s klijentom Domus Arredi doo Zenica

 

1. Mala i srednja preduzeća imaju važnu ulogu za ekonomski rast i generator su radnih mjesta. Kako je tekao razvoj Vaše kompanije koja danas bilježi značajne uspjehe? Možete li kratko predstaviti Vašu djelatnost?

Naš proizvodni proces obuhvata proizvodnju kreveta i sofa, te sa zadovoljstvom ističemo da trenutno proizvodimo i do sto kreveta dnevno. Naši proizvodi su prilagođeni različitim zahtjevima kupaca. Kvalitet i luksuzan asortiman naših proizvoda prepoznaju kupci kako na domaćem tržištu, tako i u inostranstvu. Do sada smo izvezli 90% naših prepoznatljivih proizvoda, a oni su svoje krajnje kupce pronašli u Italiji, Njemačkoj, Belgiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Libiji, Saudijskoj Arabiji, Indiji i drugim. Ujedno, svjesni smo našeg značaja kao kompanije iz segmenta malih i srednjih preduzeća koje su ključne za razvoj ekonomije obzirom na inovativnost, dinamičnost te radna mjesta koja nude.  

 

2. Šta je karakteristično za Vaše početke? Na koje ste barijere naišli pri pokretanju Vašeg biznisa i za vrijeme poslovanja? Gdje ste, s druge strane, naišli na podršku? Šta je za Vas bilo značajno?

Prethodno radno iskustvo u renomiranim svjetskim kompanijama u oblasti drvne industrije predstavljalo je ključ za pokretanje biznisa kompanije „Domus Arredi“ u Bosni i Hercegovini. Bio je izazov, u vrijeme ekonomske krize, otvoriti firmu čije je sjedište u Zenici te se samostalno i hrabro upustiti u posao. Nažalost, u tom procesu susreli smo se s različitim ograničenjima poput onih administrativnog karaktera, zatim nedostatka dovoljno kvalifikovane radne snage te poteškoća u primjeni novih tehnologija.

 

3. Kompanije da bi bile konkurentne na tržištu moraju se kontinuirano unapređivati i biti inovativne. To zahtijeva razvoj novih proizvoda i dodatna ulaganja. Kakve su Vaše aktivnosti u ovom domenu i kakvi su planovi za predstojeći period? 

U današnje vrijeme je industrijska praksa nezamisliva bez savremenih mašina koje omogućavaju obradu i najsloženijih oblika. U našem proizvodnom pogonu imamo CNC (Computer Numerical Control) mašinu za obradu drveta koja osigurava brzu i preciznu obradu, te izuzetan kvalitet. Korištenjem ove tehnologije je lakše doći od ideje do proizvoda. Pored toga „Domus Arredi“ d.o.o., u cilju konkurentnosti na svjetskom i evropskom tržištu, nastavlja investirati u novu opremu i tehnologiju. Također, kompanija ulaže i u edukaciju zaposlenika kako bi obezbijedila kvalitet proizvodnih procesa te ispunila očekivanja poslovnih partnera.

 

Na vrh