{}
Complementary Content
Tools
 

Raiffeisen banka podržala Centar Duga Art iz Kulen Vakufa

 

 
• Donacija Banke povodom Kurban bajrama

 

„Praznici su nešto što nas posebno veseli, stoga uvijek nastojimo da toplina i pozitivna atmosfera dospiju tamo gdje je to zaista potrebno. Ove godine smo povodom Kurban bajrama podržali rad organizacije čija je misija uistinu plemenita te vjerujemo da će donirana sredstva unaprijediti uslove boravka za djecu i omogućiti im sretnije djetinjstvo. Jedan od naših osnovnih ciljeva kao odgovornog bankara je ponuditi dodatnu vrijednost društvenoj zajednici u kojoj poslujemo, te kao uključeni građanin podržavamo projekte usmjerene na djecu i osobe s posebnim potrebama. Naši klijenti prepoznaju značaj ovakvih aktivnosti čija realizacija zapravo ne bi bila moguća bez njihove podrške“, izjavili su iz Korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Povodom Kurban bajrama Raiffeisen banka je uručila donaciju vrijednosti 5.000 KM Fondaciji „Centar Duga Art“, Kulen Vakuf. Cilj ove Fondacije je zbrinjavanje djece starosti do šest godina koja su privremeno ili trajno ostala bez roditeljske zaštite. 

Još 2012. godine Raiffeisen banka je pokrenula projekat kojim je štampanje i slanje prazničnih čestitki zamijenila donacijama usmjerenim na najosjetljivije kategorije stanovništva. Klijentima i poslovnim partnerima se sada upućuju elektronske čestitke čime Banka iskazuje i brigu o okruženju te doprinosi zaštiti okoliša. 

Top